неделя, 29 януари 2012 г.

НЯМА НЕСБЪДНАТИ МЕЧТИ...


Тя е без ръка, той е без крак... Тя се казва Ma Li а той Zhai Xiaowei.
Техният танц "Hand in Hand" разтърсва всеки, който види този клип. Това не е просто танц, а жажда, полет за живот!
Няма невъзможни мечти! Тези две борбени сърца го доказват и всички ние имаме какво да научим за волята да не се предаваш, за волята да продължиш напред каквото и да се случва, колкото и да е трудно и болезнено.
Историята на Ma Li и Zhai Xiaowei е следната :
Ma Li на 19 години е талантлива професионална балерина , но след автомобилна злополука се налага да ампутират едната й ръка. В този тежък момент я изоставя приятелят й, след като разбира, че младото
момиче ще остане инвалид. Това още повече срива психически Ma Li и тя решава,че всичко, което до този
момент е постигнала рухва и че живота й вече няма смисъл. Прави опит за самоубийство, за щастие неуспешен поради бързата и навременна намеса на родителите й, върнали се ненадейно по рано в къщата.
Zhai Xiaowei никога не се е занимавал със спорт, нито с балет. Бил е обикновен работещ млад човек, докато един ден една от работните машини не смазва крака му.Налага се ампутация на целия крак и младия мъж остава инвалид. Но той не се предава духом и започва занимания с различни видове спортове. 
Така един ден се запознава с Li в балетна група. Тя е професионалист, той - начинаещ. Двамата започват да тренират заедно всеки ден, сутрин от 8.00 вечер до 23.00 ч. За този танц "Hand in Hand" всеки един елемент е бил трениран хиляди пъти.
Двамата се явяват на известния международен танцов конкурс на CCTV през 2007 г. в Китай.
Стигат до финал и сред 7 000 претенденти печелят второто място и специалната награда на публиката. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар