събота, 22 януари 2011 г.

Да създъдем мойто бъдище


Скъпи очителю,
Днес, мама плакъ. Мама ме пупита: Джоди знаеш ли наистина зъщо ходиш на училище? Казъх и че не знам зъщо?
Тя казъ че така ние ще създъдем мойто бъдище. Ас пупитах къкво е бъдище как изглежда то? Мама казъ не зная Джоди, никой не може да види твойто бъдище а саму ти. Не се тревожи защото ти ще го видиш. тогава тя зъплака и казъ о Джоди тъка те убичам.
Мама казвъ че всеки триабва да работи наистина здравата заради нас децатъ за да бъде нашто бъдище най-хубавото на светъ.
Очителю, може ли днес да започнем да изграждаме мойто бъдище? Можете ли да се упитате да го нъправите хубаво и красиво заради мама и заради мен?
Убичам ви, очителю

С обич,
Джоди

Франк Трухийо - Пилешка супа за душата

петък, 21 януари 2011 г.

Кученца за продан


Собственикът на един магазин поставял над вратата си надпис: „Кученца за продан." Подобни съобщения привличат малките деца и, съвсем естествено, пред прага на магазина скоро се появило момченце.
По колко продавате кученцата? — попитало то.
Собственикът на магазина отговорил:
Зависи, от тридесет до петдесет долара. Момченцето бръкнало в джоба си и извадило оттам малко дребни пари...

четвъртък, 20 януари 2011 г.

Бопси


Двадесет и шестгодишната майка бе впила поглед в сина си, който умираше от злокачествена левкемия. Въпреки че сърцето и преливаше от мъка, тя беше много решителна. Като всеки родител и тя искаше синът й да порасне и да постигне мечтите си. Сега вече това беше невъзможно. Левкемията беше безпощадна. И все пак, искаше й се мечтите на сина й да се сбъднат.
Взе ръката му и попита:
Бопси, мислил ли си някога, какъв искаш да станеш като пораснеш? Мечтал ли си някога, как искаш да мине животът ти?
Мамо, винаги съм искал, като порасна, да стана пожарникар.
Майка му се усмихна и каза:
Я да видим, дали можем да направим нещо, за да се сбъдне мечтата ти...

сряда, 19 януари 2011 г.

Най-нежната нужда


Поне веднъж на ден старият ни черен котарак сам идва при някого от нас. Прави го по такъв начин, че ние приемаме това като израз на някаква специална молба. Не че иска да го нахраним, да го пуснем навън или пък да задоволим някаква подобна негова тривиална потребност. Той има нужда от нещо много по-различно...

вторник, 18 януари 2011 г.

Ти си също като мен


Стан Дейл е един от най-близките ни приятели. Стан води семинар, посветен на любовта и човеижите взаимоотношения, наречен „Секс, любов и интимност". Преди няколко години, опитвайки се да разбере какво всъщност представляват хората в тогавашния Съветски съюз, той завел там 29 души за две седмици. Когато описа накратко преживяванията си, ние бяхме дълбоко развълнувани от една забавна случка: ...

понеделник, 17 януари 2011 г.

„Carpe Diem!\ Улови мига!"


Един блестящ пример за житейска смелост е Джон Кийтинг, учителят-реформатор, чийто образ е пресъздаден от Робин Уилямс в „Обществото на мъртвите поети". В този майсторски направен филм Кийтинг поема обучението на група консервативно възпитани и духовно ограничени ученици от строг пансион и ги вдъхновява да направят от живота си нещо изключително.
Тези млади хора, както Кийтинг изтъква пред самите тях, са изгубили представа за своите мечти и амбиции и автоматично вървят по пътя на родителите си и живеят според техните очаквания. От тях се иска да станат лекари, адвокати и банкери. Но лишените от емоции младежи едва ли са се замисляли какви желания са скрити в сърцата им и напират да излязат...

неделя, 16 януари 2011 г.

Усмивката


Усмихвайте се един на друг, усмихвайте се на съпругата, на съпруга, на децата си, усмихвайте се — няма значение на кого — и това ще помогне да се обичате повече помежду си. Майка Тереза.
Много американци познават „Малкият принц", чудесната книга на Антоан дьо Сент-Екзюпери. Една фантастична, приказна книга, предназначена за деца, тя всъщност провокира и въображението на възрастните. Много по-малко хора са чели другите творби на Екзюпери, неговите романи и разкази.
Като военен пилот през втората световна война Екзюпери се е сражавал срещу нацистите и е убит по време на бойните действия. Преди това е участвал в Гражданската война в Испания и се е бил срещу фашистите. Написал е един пленителен ражаз, озаглавен „Усмивката" (Le Sourire). Тази история искам да ви разкажа сега.  Не е ясно дали тя е автобиографична или измислена. Иска ми се да е била истинска... 

Обикновен жест


Всеки може да бъде велик... защото всеки може да прави услуги. За това не е необходимо непременно да си завършил колеж. Не е нужно и да можеш правилно да съгласуваш подлога и сказуемото. Имаш нужда само от сърце, пълно с милосърдие. От душа, направлявана от любов.
Мартин Лутър Кинг, младши

Един ден като се прибираше в къщи след училище, Марк забеляза как момчето пред него се спъна и изпусна всички книги, които носеше, заедно с два пуловера, бейзболна бухалка, ръкавица и малък магнетофон. Марк коленичи и му помогна да събере разпръснатите вещи. Тъй като вървяха в една посока, той предложи да вземе част от багажа. Докато вървяха, Марк научи, че момчето се казва Бил, че си пада по видеоигрите и бейзбола, че обича историята, но с останалите предмети има доста проблеми и освен това, току-що е скъсал с приятелката си...