събота, 18 февруари 2012 г.

Усмихни се...


"Усмихни се, за да повикаш щастието!!!
Усмихни се, за да стоплиш отново нечие изстинало сърце!!!
Усмихни се, за да повикаш любовта!!! 
Усмихни се, за да дадеш криле на мечтите си!!! 
Усмихни се, защото този, който се усмихва винаги е победител!" 

Всички Хубави Неща


Той беше в трети клас на училището „Сейнт Мери" в Морис, Минесота, в което преподавах. Обичах всичките 34-ма ученици, но Марк Екланд ми беше особено скъп. Той винаги беше спретнато облечен и бе толкова жизнерадостен, че човек не можеше да не се отнесе снизходително към лудориите, които понякога вършеше.
Марк говореше непрестанно. Много пъти му напомнях, че е недопустимо да се говори без разрешение. Онова, което излючително много ме впечатляваше обаче, беше искреността в отговора му всеки път, когато го упрекнех за непристойно поведение...

петък, 17 февруари 2012 г.

Училището на животните


Някога, много отдавна, животните решили, че трябва да направят нещо героично, за да посрещнат подготвени проблемите на „новия свят". Затова си основали училище.
Приели учебната програма, която включвала бягане, катерене, плуване и летене и за да я прилагат по-лесно, всички животни били задължени да посещават и четирите дисциплини.
Патицата била отличничка по плуване, всъщност по-добра дори от инструктора си, но имала незадоволителни оценки по летене и много слаби по бягане. Тъй като тичала бавно, трябвало да остава след часовете и да пропуска плуването, за да тренира бягане. Това продължило докато ципестите й крака така се разранили, че оценките й по плуване станали едва средни. Но средното ниво се приемало като нормално в училището, затова никой, освен патицата, не се тревожел за това...

Всяко зло за добро...

Не всичко, което се случва, е добро. В живота на всички идват и лоши времена. И тогава не са важни толкова обстоятелствата, колкото как се справяме с тях. Възможно е обаче от злото да излезе и нещо много добро.
Да вземем например историята за хоботника. Преди 100 години в Америка нямало хоботник. През 1892г. Първите хоботници пристигнали от Мексико и нападнали реколтата близо до Браунсвилд, Тексас. Всяка година след това насекомите се придвижвали все по-навътре и по-навътре в страната...

Разказ за любовта...


Лари и Джо Ан бяха обикновена двойка. Живееха в обикновена къща на обикновена улица и като всяко друго обикновено семейство се бореха да свържат двата края и се стараеха да се грижат за децата си.
Бяха обикновени и в още едно отношение — често се поскарваха. По-голямата част от разговорите им се въртяха около въпроса защо бракът им не върви и кой е виновен за това.
Докато един ден се случи нещо необикновено...

понеделник, 13 февруари 2012 г.

Най-доброто...


Най-доброто, което можеш да сториш, е:

на врага си да предложиш прошка;
на опонента си - търпимост;
на приятеля - сърцето си;
на детето си - пример за подражание;
на баща си - почит;
на майка си - повод за гордост;
на себе си - уважение;
на всички хора - милосърдие.

Бъди победител...

"Бъди лидер, когато виждаш пътя, който другите са загубили. Бъди готов да последваш другите, когато стоиш в неопределеност. Бъди първият, който поздравява опонента си с успеха. Бъди последният, който критикува колегата, допуснал грешка. Бъди уверен, че не си се превил, ако си се спънал, правейки поредната стъпка. Бъди уверен в своята крайна цел, за да не тръгнеш по неправилният път. Обичай тези които те обичат. Обичай онези, които не те обичат, тогава те могат да се променят."


Автор - неизвестен