четвъртък, 10 март 2011 г.

Легенда за лудостта и любовта



Разказва се в тази легенда, че веднъж се събрали на едно място на земята всички чувства и качества на хората. Когато ОТЕГЧЕНИЕТО за трети път се прозяло, ЛУДОСТТА, както винаги достатъчно луда, му предложила: "Искаш ли да играем на криеница?" ИНТРИГАТА надигнала заинтересовано глава и ЛЮБОПИТСТВОТО без да може да се сдържи попитало: "На криеница! И каква е тази игра?" "Това е една игра - му обяснила ЛУДОСТТА - в която aз си затварям очите и започвам да броя от едно до един милион, докато през това време вие се скривате и когато спра да броя, първия от вас, когото намеря ще заеме моето място за да се продължи играта." ...

сряда, 9 март 2011 г.

От какво имаме нужда

Имаме нужда от 4 прегръдки дневно, за да оцелеем. 
Имаме нужда от 8 прегръдки, за да поддържаме добрата си форма. 
Имаме нужда от 12 прегръдки всеки ден, за да растем. 
Да прегръщаш е здравословно. Прегръдките помагат на имунната система, правят те по-здрав, лекуват депресията, намаляват стреса, помагат ти да заспиш по-лесно, въодушевяват, подмладяват, нямат странични ефекти. С една дума, прегръдките са вълшебно лекарство. 
Да прегръщаш е напълно естествено: екологично чисто, с естествена сладост, без пестициди, без консерванти, без изкуствени съставки, 100 % здравословно. 
Прегръщането няма никакви недостатъци. Няма подвижни части, които се износват, няма батерии, които се изтощават, няма нужда от профилактични прегледи, има ниска консумация и висока производителност на енергия, няма инфлационни процеси, от него не се напълнява, няма месечни вноски, не са необходими застраховки, защитено е срещу кражба, не се облага с данъци, няма замърсяващи ефекти и - разбира се, има 100-процентова възвращаемост.

ЦИТАТИ ЗА БОГ


• Бих искал да знам мислите на Бог; останалото са подробности
Алберт Айнщайн
• Бог работи с теб, а не вместо теб
Уейн Дайър
• Бог обича всички нас, но от никого не е във възторг
Айзък Азимов
• Да се съмняваш в Бог, означава да вярваш в него
Оноре дьо Балзак
• Може би Бог иска да срещнеш много неподходящи хора, преди да срещнеш подходящия, затова когато това се случи бъди благодарен
Габриел Гарсия Маркес
• Първо — или Бог съществува, или не. Второ — аз мога да вярвам или не. Губя единствено в случая, че той наистина съществува, а аз отричам това. Така че по-добре да вярвам, защото риска е минимален
Блез Паскал
•Светът ме затруднява и аз не мога да мисля, че този часовник съществува и няма часовникар… Атеистите никога не са отговорили на тази мъчнотия, че един часовник доказва часовникаря.
Волтер
•Най-удивителната идея в Християнството – в това Християнство, което е проповядвано от Иисус и е разбираемо за разума – е идеята, че единствено чрез любовта ние можем да постигнем духовна връзка с Бога. Всяко живо знание за Бога почива върху фундаменталната истина, че в нашия живот ние преживяваме Бога като Воля-за-Любов.
Алберт Швайцер
•Нито един ограничен ум не може напълно да разбере съществуването, силата, мъдростта или делата на Безграничния… Най-мощните интелекти на земята не могат да разберат Бог. Хората могат вечно да търсят, вечно да учат, и все пак сега над тях е безкрайността.
•Бог не ти дава хората, които искаш. Той ти дава хората, от които имаш нужда – да ти помагат, да те нараняват, да те изоставят, да те обичат и да те направят човека, който е предопределено да станеш.
Мисля че много добре знае какво прави и не остава нищо на една случайност.
•Търпението е горчиво, но плодовете му са сладки.
Хатидже Ибрахим

вторник, 8 март 2011 г.

Истински приятел


Едно момиче попитало едно момче дали е хубава. И той казал .... “не”.
Тя го попитала дали той би искал да бъде с нея завинаги... И той казал “не”.
Тогава тя го попитала дали ако си тръгне, той би плакал, а той отново отговорил с “не”.
Това й било достатъчно. Като си тръгвала, сълзи се стичали по лицето й. Момчето я хванало за ръката и казало:
Ти не си хубава, ти си красива.Аз не искам да бъда с теб завинаги. Аз имам НУЖДА да бъда с теб завинаги. И няма да плача, ако ти си тръгнеш,... а ще умра... Така че сега ще ти кажа: Харесвам те заради това, което означаваш за мен -истински приятел и ако не получа това обратно, ще разбера твоя намек.
Помни:
Добрият приятел ще те измъкне от затвора... А истинският приятел ще стои до теб и ще ти повтаря: НИЕ я оплескахме...

неделя, 6 март 2011 г.

Щастието - къде е то?


Някога, много отдавна, Щастието било дадено на Човека в изобилие. Не било нужно той да се бори за него или да го търси, то просто си присъствало в ежедневието му и било част от неговия живот. Но въпреки това, Човекът все се оплаквал, недоволствал, мрънкал за всичко, не оценявал онова, което имал.

Виждайки какво се случва, един ден ангелите се събрали на съвещание, за да решат какво да направят, за да променят това положение...