четвъртък, 31 януари 2013 г.

Прозорецът...

Млада семейна двойка се пренесла да живее в нова къща. На сутринта, още щом отворила очи, жената погледнала към прозореца и видяла съседката отсреща, която простирала пране.

 - Виж колко е мръсно прането й! - възмутено казала тя на съпруга си.

 Но той си четял вестника и не й обърнал внимание.

 - Вероятно използва некачествен прах. Или изобщо не умее да пере. Трябва някой да я научи...

 И така всеки път, когато съседката си простирала прането, жената се удивлявала и критикувала, колко мръсно е то.

 Докато в едно прекрасно утро, поглеждайки през прозореца, тя възкликнала:

 - О, виж, днес прането е чисто! Явно най-сетне се е научила да пере?

 - Не! - отговорил съпругът й. - Просто днес станах по-рано и измих прозореца...

 Така е и в нашия живот! Всичко зависи от прозореца, през който ние гледаме на света и случващото се пред нас.Затова, преди да критикуваме другите, трябва да се убедим, че нашите сърца и намерения са чисти. Източник - hristiqni.com

Ценете това, което имате!!!

Ако имате храна в хладилника си, дрехи на гърба си, покрив над главата си и място, където да спите, то Вие сте по-богати от 75% от хората по света.

 Ако имате пари в банката, в портфейла си и скътани някъде в дома Ви, то Вие сте от осемте процента богати хора в света.

 Ако тази сутрин сте се събудили здрави, то Вие сте по-благословени от един милион хора, които няма да преживеят тази седмица.

 Ако никога не сте преживявали опасностите на войната, отчаянието на затворничеството, агонията на изтезанията или болките на глада, то Вие сте по-привилегировани от 500 000 000 души на планетата.

 Ако можете да прочетете това съобщение, то Вие сте по-щастливи от 3 милиарда души по света, които не могат да го прочетат изобщо.

 Ако можете да вдигнете глава, да се усмихнете и сте наистина благодарни, Вие сте щастливи, защото повечето хора го могат, но не го правят.

 Ние всички ще бъдем много по-щастливи и доволни, стига да можехме да разберем и оценим това, което имаме. Да сме благодарни за него и да се съсредоточим върху положителните страни от живота си, вместо постоянно да се оплакваме и вглеждаме в лошите неща, които ни се случват! Белла Донна

Истинското богатство...

"Един ден, един богат баща, заведе сина си на екскурзия. Искаше да му покаже колко бедни хора има по света. Те прекараха деня в селската къща на едно бедно семейство. На път за вкъщи, бащата попита: "Видя ли колко бедни са те? Какво научи?".
 Момчето отговори: "Ние имаме едно куче, те имат четири, имаме басейн, те имат реките, имаме всякакво осветление за през нощта, те имат звездите, ние купуваме храни, а техните никнат от земята, ние сме се оградили със стени и огради, които да ни защитават,а те са приятели с всички. Имаме скъпи книги, а те имат Библията. Те са щастливи"Детето замълча за миг и каза, "Благодаря ти татко, че ми показа колко бедни сме ние."

Автор - неизвестен

понеделник, 28 януари 2013 г.

Защо Господ постъпва различно...

Имало едно време един монах, той обичал своят Бог повече от всичко на света, вярвал в Него и славел името Му. Монахът обикалял земите и отсядал в различни манастири. Той проповядвал Христовата вяра и спазвал всички Божи заповеди, но нещо в него все бушувало и той така и не намирал отговор на въпроса: защо Господ постъпва различно?

В едно от своите пътувания монахът отседнал в домът на друг монах, той го нагостил любезно, настанил го удобно и се държал много гостоприемно.

Вечерта двамата седели кротко до огъня и си говорили за Господ и живота, от приказка на приказка домакинът се оказало, че също ще пътува и гостенинът му предложил да си правят компания. Разбира се монахът приел, но имал едно условие:

- Моля те само да не ми задаваш въпроси, защото така и така няма да ти отговоря.

- Добре. - Казал гостенинът и двамата си легнали.

неделя, 27 януари 2013 г.

Пред лицето на отчаянието...

"И ето, стана голям трус, защото Господен ангел слезе от небето и пристъпи, отърколи камъка и седна на него. Изгледът му беше като светкавица, а облеклото му - бяло като сняг. Но от страх от него стражарите се разтрепериха и станаха като мъртви.
А ангелът проговори, като каза на жените:
- Вие не се бойте, защото зная, че търсите разпънатия Исус. Няма Го тук; защото възкръсна, както беше казал. Елате и вижте мястото, където е лежал Господ. И идете бързо да кажете на учениците Му, че е възкръснал от мъртвите. И ето, Той отива преди вас в Галилея. Там ще Го видите. Ето, казах ви."
И те излязоха бързо от гроба със страх и голяма радост и се затичаха да известят на учениците Му. И ето, Исус ги срещна и каза:
- Здравейте!
А те се приближиха и се хванаха за краката Му и Му се поклониха. Тогава Исус им каза:
- Не се бойте! Идете и кажете на братята Ми да идат в Галилея и там ще Ме видят.
Матей 28:2-10, ВЕРЕН
Не се бойте, защото зная, че търсите
разпънатия Исус. Няма Го тук, защото
възкръсна, както беше казал.
Матей 28:5