неделя, 18 октомври 2009 г.

Влакът на любовта, от който паднах



Влакът на любовта те отвежда към щастието. Ако не знаеш за къде ще пътуваш, по-добре не се качвай! Пътуването ще ти се стори удобно и приятно, но само в началото. Впоследствие никак няма да ти бъде комфортно. Може и да те изхвърлят в движение, а тогава много боли.

Аз бях от тези пътуващи, които ги привлякоха 5-звездните луксозни вагони и реших да се кача. Наистина бях много опиянен от лукса и удобството, които предлагаше пътуването. Макар и много кратко, то бе наистина изключително вълнуващо.

Толкова беше заслепяващо всичко, че в крайна сметка не усетих как паднах и излетях в движение. Така хубаво се отъркалях по ЖП линията, че още ме боли от ударите и натъртванията. Пак като ми се размина само с болежки от натъртване... И това не беше никак малко. Добре че в крайна сметка си остана само то.

В крайна сметка друг се настани на моето място и ме измести в нашето купе, на нас, двамата. Цялата тази история беше много гадна, най-вече за мен, не за някой друг. Напротив, останаха двама, които явно в момента са много щастливи или само си мислят, че са такива. Нищо... Няма значение! От тогава насам измина цяла година. Аз сам реших да се кача на този влак и в крайна сметка пътуването ми завърши жалко покрай коловоза. Винаги, когато са трима единия от тях неминуемо ще "излети" по някое време. Няма как...

разказът на Ники