събота, 12 януари 2013 г.

Да спрем за миг и да помечтаем...


 Ами да! Защо не! Защо трябва сме прекалено сериозни? Нищо няма да ни струва, ако за момент си помечтаем.

 Да, сигурно звучи наивно и глупаво. Но спомняш ли си кога за последно си мечтал? Кога за последно си поседнал само за миг, за да си помечтаеш и да си намислиш желание? А помниш ли въобще какви бяха мечтите ти? Преди 5, 10, 20 години. Когато беше дете, а после млад човек с идеали и окриляващи мечти. И какво, ако гледайки сега през призмата на настоящето, тогавашните ти мечти ти се струват смешни и нереални? Но са били твои и са очертали по някакъв начин пътя в живота ти. И само, защото някъде по пътя си, си се изгубил, не означава, че трябва да забравяш. Какво си искал и за какво си копнял? Нали именно мечтите ни са тези, които ни правят 'големи' и ни окрилят да живеем. Защо да загубваме себе си по пътя на порастването ни? И защо въобще трябва да порастваме? В забързаното ни ежедневие можем ли да намерим време да бленуваме. И щом сме възрастни, задължително ли е да спрем да мечтаем?

 Хайде да се спрем за момент в нашият забързан живот, да насочим погледа ни към нашето сърце за да си пожелаем нещо - съкровено и истинско. Да погледнем просто отвъд нашето ежедневие, да затворим очи и да си намислим желание. Просто да поспрем за миг и да помечтаем.

 Източник - интернет

Как можеш да бъдеш усмихнат и щастлив?


Защо има толкова много унили хора в този свят? Млади, а изглеждащи стари и съкрушени  Все са тъжни, все се оплакват и нещо не им е наред. Винаги имат повод да се сърдят, раздразнителни, избухливи, те често са с разрушени взаимоотношения? Какво е депресията и каква е тайната на това да се избавиш от нея? Как можеш да бъдеш усмихнат и щастлив? Някой казвал ли ти е, че голяма част от болестите- около 70%- започват в ума ти? И че ако промениш мислите си, тогава ще бъдеш радостен и благословен? Дори и физически ще се чувстваш по-добре. Това е една история, която, ако я приложиш, може да промени живота ти!