сряда, 8 юли 2009 г.

НАЧАЛОТО НА МЪДРОСТТА - БОГ


Доверете се на новия път и се движете във времето! Господ иска да бъдете благословение за Неговата земя. Който ни е вдъхнал живот в далечни времена, Той ще ни води там, където иска, и където се нуждае от нас.
Клаус Петер Херч

Господи, сърце чисто сътвори в мене; затвори вратите за греха; изгони го и не го допускай в сърцето ми! Обогати ме с небесни добрини и благословения; чрез Твоята милост ми дай мъдрост,сила и съвет!

Хайнрих Георг Нойс

Господи, чрез милостта Си, дай мир в нашето време! Няма друг освен Теб! Ти Единствен можеш да се застъпиш за нас!

Мартин Лутер

Боже мой, в Твоя мир нека вървя по пътя си! Подари ми
безкрайна милост! Остави лицето ми да види благословената светлина - Спасителя!

Фридрих Спита
Просветли заслепените; доведи отделените; събери тези, които се разпиляха; укрепи отчаяните!
Йохан Херман...

Перлите

Ето ви едно тъжно разказче ,което го има и в Реала...!Историята е за човек ,който намира някаква чаша и открива ,че ако плаче над нея ,сълзите му се превръщат във перли!Но макара цял живот да е бил беден,той е щастлив и рядко пролива сълзи.Затова намира начин да се натъжава ,та сълзите да го направят богат!С натрупването на перлите расте и Алчността му .В края на разказа човекът седи с нож в ръка върху планината от перли и ридае над чашата ,прегръщайки окървавеното тяло на любимата си жена !Тъжно нали ,много ,но го има ...днес ,а може би във този момент някъде по света!Заслепен от перлите ...той дори не мисли ,че сълзите си може да породи ...от това да нареже една глава лук!Из книгата "Ловецът на хвърчила"на Алфред Хосейни...

Любов

Общоприето е схващането, че човек се чувства наранен, когато не получава любов. Но не това ни наскърбява. Болката започва, когато не даваме любов. Родени сме, за да обичаме. Може да се каже че сме машини за любов, създадени от Бога. Ние съществуваме с пълна сила, когато даряваме любов. Светът ни кара да вярваме, че нашето добруване зависи от хората, които ни обичат. Но това е изопачено разбиране, причина за много от нашите проблеми. Истината е, че нашето добруване зависи от това дали даряваме любов. Въпросът не е в това, какво получаваме в замяна. Въпросът е какво даваме!


Алън Коен

Мъдри мисли

Австрийският мислител и писател Франц Кафка казва: "Не е нужно да излизаш от стаята. Остани да седиш до масата и се вслушай. Няма защо да се вслушваш, просто чакай. Не трябва дори да чакаш, само се научи да бъдеш тих, неподвижен и сам. Светът драговолно ще ти се предложи, за да свалиш маската му. Той няма друг избор"

"Тялото е твоето превозно средство в живота. Докато си тук, ще живееш в него. Обичай го, уважавай го, почитай го и го цени. Отнасяй се него добре, за да ти служи подобаващо." Сузи Прудън.

"Когато опитът се тълкува правилно, той води към портите на царството на душата." Йон Кабат-Зен

"Пред Слънцето и Луната твърдо заявявам, че ще правя това, което сърцето ми нарежда и което носи радост на душата ми." Ралф Уолдо Емерсън...