четвъртък, 26 януари 2012 г.

Вратата...

Много от нас чукат на вратата, но остават навън, защото да почукаш и да влезеш са изцяло различни действия. Да почукаш на вратата е необходимо, състои се от учене, четене на книги, присъствие на семинари, задаване на въпроси, интересуване от дадено нещо. Но да влезеш се изисква още повече смелост и активност. Изисква се първо да навлезеш в себе си, да откриеш скритите си мотиви и желания, да видиш противоречията и да осъзнаеш силата на самопромяната. И след това да действаш!

Приеми хората и ситуациите в живота ти такива, каквито са и тогава действай. В момента, в който го направиш, ще видиш, че повече нищо не може да те обърка.

Невъзможно е само една дума, изобретена от страхливците и мързеливците. Нищо не е невъзможно в ръцете на някой, който е достатъчно луд и упорит да продължава да опитва.

Когато си близо до поражение, не се оплаквай и отказвай, вместо това, дай всичко от себе си и когато всичко премине, дай всичко, което ти е останало.

Бъди най-доброто от себе си във всеки момент, така всеки ден ще бъде най-добрият за теб.

Човекът, който те вдъхновява ти дава причина да бъдеш по-ентусиазиран. Най-хубаво е, когато този човек си ти.

Ти не си нищо по-малко или пък повече от другите, всички сме човешки същества. Твоите действия са това, което е важно и това, което те отличава от всички.

Щастието не е нещо, което постигаме гледайки отстрани. Ние трябва сами да си го вземем и да се преборим за него.

Ако си господар на сърцето и ума си, ще бъдеш и господар на живота си.





Автор - неизвестен

Няма коментари:

Публикуване на коментар