сряда, 24 ноември 2010 г.

Мъдри мисли – на македонски


 • Не си играј со женското срце, едно е. Играј си со цицињата две се!
 • Ако работата е задоволство, зошто мора да се плати за да се заврши?
 • Врвна глупост е кога родениот татко ти објаснува дека си постанал од мајмун.
 • Не е чудно што воздухот е толку свеж наутро – поминанал цела ноќ надвор.
 • Што е заедничко помеѓу оној што краде и оној што лаже?
  - И двајцата ќе земат пратеничка плата!
 • Која е разликата помеѓу кучка и љубовница?
  - Цената на огрлицата!
 • Која е разликата помеѓу плавуша и лифт?
  - Плавушата и без струја оди горе-доле
 • Што е сличноста помеѓу жена и ролетна?
  - И од двете бел ден нема да видиш.
 • Што е заедничкото помеѓу Windows и подморница?
  - Кога ќе го отвориш прозорот, почнуваат проблемите…
 • Која е разликата помеѓу кокошка и плавуша?
  - Кокошката мирува, а плавушата рипа на јајцата.
 • Што е сличноста помеѓу баба и пиво?
  - И двете се добри кога се ладни!
 • Која е сличноста помеѓу кекс и секс?
  - И двете зависат од квалитетот на јајцата.
 • Што е разликата помеѓу мечка и жена?
  - Мечката одма те јаде, а жената цел живот.
 • Која е разлика меѓу куче и маж?
  - Кучето се моли на две нозе, а мажот на четири.
 • Која е разликата меѓу Титаник и плавуша?
  - На Титаник точно се знае колку луѓе се качиле.

Няма коментари:

Публикуване на коментар