сряда, 26 януари 2011 г.

Направи така, че да се сбъдне


През 1957 година едно десетгодишно момче от Калифорния си поставило определена цел. по това време Джим Браун бил най-великият защитник, който някога е играл професионален американски футбол и това високо, клъощаво момче искало да вземе автограф от него. За да постигне целта си, момчето трябвало да преодолее някои препятствия.
То било израснало в гетото, където храната никога не достигала. Недохранването си казало думата и една болест, наречена рахит, го принудила да носи стоманена шина, за да поддържа тънките си, изкривени крака...
То нямало пари за билет, затова търпеливо изчакало близо до съблекалнята играта да завърши и Джим Браун да напусне игралното поле. Учтиво помолило Браун за автограф. А когато Браун се подписал, момчето възкликнало:
Господин Браун, на стената имам ваша снимка. Зная, че всички рекорди са ваши. Вие сте моят идол.
Браун се усмихнал и понечил да си тръгне, но то тържествено съобщило:
Господин Браун, един ден аз ще счупя всичките ви рекорди!
Браун бил впечатлен и попитал:
А как се казваш, синко? Момчето отвърнало:
Орентал Джеймз. Приятелите ми ме наричат О. Джей.
О. Джей Симпсън счупи всички рекорди на Джим Браун с изключение на три, преди нараняванията да сложат преждевременно край на футболната му кариера. Определянето на цел е най-мощната сила за човешката мотивация. Постави си цел и направи всичко, за да я постигнеш.

Дан Кларк - Пилешка супа за душата

Няма коментари:

Публикуване на коментар